Jeżeli szukasz przepisu na kruche, ale delikatne tartaletki - właśnie go znalazłeś! Poznaj wszystkie szczegóły naszej receptury.

Ciasto:
200 g mąki pszennej
100 g zimnego masła
1 żółtko
50 g cukru pudru
1 łyżka zimnej wody
Krem i nadzienie:
200 g serka mascarpone
100 ml śmietanki 30%
2 łyżki cukru pudru
2 łyżki dżemu BIO Śliwka Sad Danków
Garść liofilizowanych owoców do dekoracji
Przygotowanie:
Składniki na ciasto zagniatamy, owijamy folią i chłodzimy 30 min.
Rozwałkowujemy, wykładamy foremki i pieczemy 15 min w 180°C.
Śmietankę ubijamy z cukrem, dodajemy mascarpone i delikatnie mieszamy.
Na upieczone spody nakładamy cienką warstwę dżemu Sad Danków, a następnie krem.
Dekorujemy owocami i schładzamy przed podaniem.
Smacznego!
Comments