top of page

Delikatne tartaletki ze śliwkową nutą #BioPrzepis

Jeżeli szukasz przepisu na kruche, ale delikatne tartaletki - właśnie go znalazłeś! Poznaj wszystkie szczegóły naszej receptury.


Ciasto:

200 g mąki pszennej

100 g zimnego masła

1 żółtko

50 g cukru pudru

1 łyżka zimnej wody


Krem i nadzienie:

200 g serka mascarpone

100 ml śmietanki 30%

2 łyżki cukru pudru

2 łyżki dżemu BIO Śliwka Sad Danków

Garść liofilizowanych owoców do dekoracji


Przygotowanie:

  1. Składniki na ciasto zagniatamy, owijamy folią i chłodzimy 30 min.

  2. Rozwałkowujemy, wykładamy foremki i pieczemy 15 min w 180°C.

  3. Śmietankę ubijamy z cukrem, dodajemy mascarpone i delikatnie mieszamy.

  4. Na upieczone spody nakładamy cienką warstwę dżemu Sad Danków, a następnie krem.

  5. Dekorujemy owocami i schładzamy przed podaniem.


Smacznego!

 
 
 

Comments


bottom of page