top of page

Puszyste Placuszki z Owocami #BioPrzepis

Słodkie, jeszcze ciepłe placuszki podane z pysznymi dodatkami, to doskonały sposób na rozpoczęcie dnia lub przyjemność, którą możesz dzielić się z bliskimi. Dziś przedstawiamy nasz sprawdzony przepis na jogurtowe placuszki, które w połączeniu z dżemem Sad Danków zyskują wyjątkowy smak.



Wystarczy kilka prostych składników, żeby wyczarować posiłek pełen słodkiej magi. Zobacz, jakie to proste!


Składniki:

  • 225 g jogurtu naturalnego

  • 40 g cukru

  • 2 jaja M

  • 100 g mąki

  • 2 g proszku do pieczenia

  • olej do smażenia

  • ulubiony dżem Sad Danków

  • świeże owoce


Jak przygotować placuszki?


  1. Wymieszaj jogurt z jajkami i cukrem, aż uzyskasz jednolitą masę.


  2. Do mokrych składników dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie połącz składniki.


  3. Rozgrzej patelnię i smaż placuszki na średnim ogniu, używając odrobiny oleju. Smaż je przez około 2-3 minuty z każdej strony, aż będą złociste.


Placuszki najlepiej smakują z dżemem Sad Danków, który idealnie podkreśli ich delikatną słodycz. Dodaj świeże owoce, aby jeszcze bardziej wzbogacić smak.


Ten przepis jest prosty, szybki i na pewno się uda. Niezależnie od tego, czy robisz placuszki na śniadanie, deser, czy na popołudniową przekąskę, zawsze będą smakować wyśmienicie.


Smacznego!

8 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Kommentare


bottom of page